DE LIEFDE VOOR TECHNIEK OP VALENTIJNSDAG GEVONDEN BIJ HET DRENTHE COLLEGE

Op 14 februari Valentijnsdag hebben een 35 adviseurs werk en klantmanagers van gemeenten en UWV hun ware liefde gevonden voor Techniek.  Het Drenthe College heeft de vestiging aan de Anna Paulownalaan open gesteld zodat iedereen de techniek kon voelen, beleven en ruiken. Er is kennis gemaakt met installatie-, elektro-, constructie- en verspaning. Wil je klanten/werkzoekenden enthousiast maken voor de techniek dan is het belangrijk dat je zelf  kennis hebt van de branche techniek. Een aantal had al een liefde voor techniek en een groot aantal heeft deze liefde voor techniek gevonden op deze Valentijnsdag.
Vanaf 1 april biedt het Drenthe College speciaal voor zij-instroom voorschakel trajecten aan van ongeveer 12 weken waarbij werkzoekenden de basisvaardigheden van techniek kunnen leren. De arbeidsmarktcoaches van het Servicepunt Techniek Drenthe ondersteunen bij het zoeken van een stage/baan, schoolkeuze en inzetten scholingsvouchers.