Zeven geslaagden ‘Takomst yn tûke Technyk’

Woensdag 17 maart hebben de zeven deelnemers aan het opleidingstraject ‘Takomst yn tûke Technyk’ hun diploma in ontvangst genomen en gaan zijn de week daarop bij één van de vijf deelnemende installatiebedrijven op contract gegaan.

‘Takomst yn tûke Technyk’ is een uniek zij-instroomprogramma, waarbij deelnemers gedurende acht weken de basisbeginselen leren van de installatietechniek E/W in theorie en praktijk. Als dat goed gaat, krijgen ze een arbeidsovereenkomst bij Lodema elektrotechniek, Koninklijke Damstra, ITBB, Pranger&Rosier of Van der Weerd. Uiteindelijk zullen de deelnemers gaan instromen in de BBL. Dit project is een samenwerking van de genoemde bedrijven, Perspectief op Werk (Fryslan Werkt!), Wij-Techniek, Metechnica en SPT-Noord. 

Dit jaar zullen er nog twee opleidingsrondes volgen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Callista de Vrij op 06-31779650 of c.devrij@spt-noord.nl