Van Hovenier naar lasser

Henk is een hovenier die in zijn vrije tijd altijd al aan praalwagens werkte. In een gesprek met ons gaf Henk aan dat hij hier graag diploma’s voor wil halen en dan in de metaal aan het werk wil. We hebben vervolgens een stageplek voor Henk gezocht, zodat hij de ruimte kon krijgen om te ontdekken of het echt iets voor hem is.

Henk begon met een stageperiode van vier weken, waarbij we na twee weken een evaluatiemoment ingepland hadden. Hij heeft binnen de organisatie meegelopen op diverse afdelingen en vond uiteindelijk achter de lasrobot de meeste uitdaging. Door zijn leergierige houding hebben we, in overleg met hem en de werkgever, ervoor gekozen zijn stageperiode te verkorten naar slechts twee weken, waarna de werkgever hem een dienstverband heeft aangeboden.

Inmiddels heeft hij een cursus gevolgd voor het programmeren van de lasrobot en krijgt hij van de opleider een training achter de machine. Daarnaast zijn we ons samen aan het oriënteren welke BBL-opleiding het beste bij Henk past. Hier kan hij in september dan mee starten, waarbij hij waarschijnlijk een contract voor de duur van de opleiding krijgt. Henk is gelukkig in zijn nieuwe werkveld en dat is waar wij het voor doen, een zij-instromer aan het werk krijgen in de techniek.

Sandra Klaassens, arbeidsmarktcoach

“De kracht zit hem in houding en gedrag van de kandidaat, in combinatie met een productieleider die snapt dat je mensen een kans moet geven.

Met de juiste begeleiding creëer je een win-win-situatie. De rest van de vaardigheden en kennis is aan te leren.”